Mit tegyél egy nehéz élethelyzetben?

Mindenki számára ismerős lehet, egy olyan élethelyzet megjelenése, amely komoly pszichikai feszültséggel, esetleg az elviselhetetlenség érzésével párosul. Ezt okozhatja egy zűrös munkahely, egy rossz házasság, vagy akár tartós munkanélküliség.

Milyen tanácsadót válassz?

Ha a jövődre vagy kíváncsi, vagy egy fontos döntés előtt állsz mindenképpen egy ezoterikus tanácsadót keress fel. Ezt általában mindenki tudja.

Azt viszont sokan nem tudják, mit csináljanak, ha a helyes spirituális utat szeretnék járni. Ilyenkor spirituális könyveket kezdenek olvasni, előadásokra, tanfolyamokra járnak, és előbb-utóbb szembesülnek nyilvánvaló ellentmondásokkal. Szkeptikusokká válnak, és már nem tudják, miben higgyenek.

Mit kezdjünk a múlt traumáival?

A legtöbb ember, aki hozzám fordul, hordoz valamilyen gyermekkori problémát. Mint egy ronda, nagy, nehéz puttonyt, úgy cipelik a hátukon.
Vannak, akiket csak az emlékek nyomasztanak folyton, de sokaknak egész életükre kihatnak a korai traumák. Nincsenek kellő szociális kapcsolataik, nehezen bíznak meg másokban, konfrontáció kerülők, mert nem tudják kezelni a bántó helyzeteket.

Te szoktál panaszkodni?

Mindjárt itt az elején szeretném tisztázni, más a panaszkodás, és más, amikor megosztjuk egymással a problémáinkat.

Akik segítő szakemberhez fordulnak, azok nehézségekkel küszködnek, és szeretnének valami megoldást találni az életükre. Persze fordulhatunk barátok, rokonok, ismerősökhöz is, akikben megbízunk.

Létezik a szabad akarat?

Az ember egyedülálló lény a földön.

Az állatok – velünk ellentétben – ösztöneik kielégítésére törekednek, esznek, isznak, utódokat gondoznak. Nekünk is vannak ösztöneink, amiknek Freud talán túlságosan is nagy hangsúlyt fektetett, de kaptunk racionális gondolkodást is, és ami a legfontosabb, az állandó fejlődési vágy igényét.

Téged is kínoznak a negatív gondolatok?

Már biztosan olvastál a vonzás törvényéről és talán benned is sok kérdés felmerült már ezzel kapcsolatban.
Mindenesetre sokan megkérdezik tőlem, hogy mennyire kell félni a sorozatos negatív gondolatoktól. Hiszen, ha a pozitívval jó lehetőségeket vonzol be, a borús hangulatok a rossz életeseményekért felelnek.

te is türelmetlen vagy?

Akik hozzám fordulnak, elsősorban azt szeretnék tudni, hogyan alakul a jövőjük, megoldódnak-e a problémák az életükben, emellett sokan kérnek életvezetési tanácsokat.

De amit leggyakrabban tapasztalok, az a türelmetlenség. Úgy érzik nincsen idejük, sem kedvük kivárni a változáshoz szükséges időt. Amikor önismereti, párkapcsolati problémák merülnek fel, kész receptet szeretnének kapni, ami azonnali megoldással kecsegtet. Hiába mutatja a kártya, hogy a várt esemény meg fog történni, elkeserednek, hogy még annyi időt kell várni.

Miért nem működik a pozitív gondolkodás?

Rengeteg spirituális ember napi szinten próbálja alkalmazni a pozitív gondolkodás módszerét.
És bár egyesek szerint működik, a többség arról számol be, hogy hiába erőlködik, valahogy nem működik. Honnan van ez a kettősség?
Alapvetően a pozitív gondolatokra való fókuszálás jó ötlet, de önmagában kevés.

Könyves Kálmán és a boszorkányok

Még régen a történelem órákon úgy tanultuk, hogy volt egy igen felvilágosult uralkodónk, nevezetesen Könyves Kálmán királyunk. Mint neve is mutatja, írástudó, olvasott ember volt, ami akkoriban ritkaságnak számított. Persze nem önszorgalomból tanulta meg a betűvetést, hanem muszájból, hiszen eredendően nem a királyi trónra, hanem papnak szánták.

Hogy miért gondoljuk 800 év távlatából korát meghaladó uralkodónak?

A szerelmi kötésről

A szerelmi kötés évszázadok óta az egyik leggyakrabban használt mágia. Nem csoda, hiszen a szerelmes ember, ahogy a mondás tartja, „eszét veszti” ha imádottja lelép, és mindent hajlandó megtenni azért, hogy visszakapja.

Ilyenkor jut az emberek eszébe, hogy valami természetfeletti segítséget vegyenek igénybe. Még a teljesen szkeptikusok is körbenéznek az interneten, és „hátha bejön” alapon igénybe veszik a szerelmi kötést, mint szolgáltatást.

1. oldal / 13