4 elfelejtett jóslási technika

4 elfelejtett jóslási technika

A jóslás egy idős az emberiséggel. Minden módszert kipróbáltak, hogy bele tudjanak pillantani a jövő alakulásába. A jóslási szertartásokat általában varázslók, sámánok végezték, akik nagy tiszteletnek örvendtek. Munkájuk akkoriban sokakban félelmet keltett, ma már inkább humorosnak, érdekesnek tűnik.

 • Lisztből jóslás:

  ez a jóslási technika az ókori Görögországból ered. A kérdező feltett egy kérdést, amire a jós 10 fajta választ adott meg. Ezeket felírta papírcetlikre, melyeket kis lisztből és vízből kevert „tésztába” rejtett. Aki feltette a kérdést véletlenszerűen kiválasztotta a „választ”.

 • Jóslás tűkkel:

  igen elterjedt jóslásnak számított a középkorban. A jós 13 tűt tartott a tenyerében, és a kérdező által feltett kérdésre koncentrált. Majd leejtette a földre őket, és a földre esett tűk alakzatából következtetett a jövő alakulására.

 • Jóslás a Hold segítségével:

  ezt a jóslás technikát főleg nők végezték. A papnők a holdistennőt idézték meg a jóslási rituálé előtt, majd megtekintette a Holdat, annak színeit, fénytöréseit, a felszínén keletkezett alakzatokat. Ebből vonta le következtetéseit a jövőre nézve a kérdező számára.

 • Jóslás növényekkel:

  főleg Észak-Európában honos jóslási forma. A jós tüzet gyújtott a csipkebogyó ágakból, majd mélyen belélegezte a füstöt, belenézett a tűzbe, és az innen kapott víziók alapján jósolta meg a jövőt.

Üdv: Freya jósnő

Problémamegoldás Tarot kártyával, online jóslás, szerelmi jóslás
életvezetési tanácsadás, mágia
Freya jósnő - Székesfehérvár © 2016 - 2024
telefon: 06 30 592 0954
e-mail: freya@freya-joslas.hu

adatkezelés nyilvántartási szám: NAIH-99614/2016
adószám: 53186865-1-27