A jóslás etikája – tudtad?

Értékelés:
(0 szavazat)

A jóslás etikája – tudtad?A jóslás – teljesen mindegy milyen jóseszközzel végzik – komoly felelősséggel jár. Sokan játéknak fogják fel, nem veszik komolyan a jóslatokat, és vannak azok, akik egy lépést sem tesznek, míg személyes jósnőjük rá nem bólintott. Ez persze érthető egy befektetést érintő kérdésben... nem mindegy, hány milliót veszítesz a tőzsdén...

Hogy jön a jósláshoz az etika?

Ha csak játéknak fogod fel a jóslást, nincsenek elvárásaid – úgy állsz hozzá, hogy vagy bejön, vagy nem – akkor a jóseszköz és a jósnő is így fog hozzád állni. Bármennyire is furcsa, pl.: a Tarot kártya nem szereti a komolytalan kérdéseket vagy a komolytalan kérdezőket.

De néhány kivételtől eltekintve az emberek többsége akkor fordul Tarot tanácsadóhoz, ha nem tud dönteni vagy egy nagyon nehéz élethelyzetből kikászálódni. Ennek tükrében fontos a jóslás etikájáról írnom.

Több kliensem is feltette már azt a kérdést, hogy „ugye amit mondok, azt nem meséled el senkinek?”

Nem, nem mondom el senkinek, akkor sem, ha jóslás után nyársara húzva tűz felett sütögetnek. A jósnőket ugyanolyan titoktartás köt, mint egy ügyvédet.

A legnehezebb helyzetben akkor vagyok, amikor párkapcsolatban élők keresnek fel egymástól függetlenül, és a végén rákérdeznek, hogy mit mondtam a másik félnek. Általában meglepődnek a válaszomon, mert semmilyen információval nem szolgálok. Mindig azt helyezem középpontba, aki velem szemben ül. Az ő életét szeretném rendbe rakni, őrá koncentrálok. Nem az a fontos, hogy a kapcsolatát megmentsem. Őt magát akarom olyan pályára állítani a jóslás folyamán, hogy fel tudja oldani az életét keresztező gordiuszi csomót.

Summa summarum: amit jósláskor feltársz magadból, az a jósnőnél marad. Semmilyen körülmények között nem adhat ki rólad adatokat. Ha nem alakul ki a személyes bizalom, keress másik jósnőt magadnak.

A jóslás egy intim, sokszor mindent feltáró beszélgetés. De nem kell félned, bármit elmondhatsz. A jóslás etikai kódexe maximális titoktartást követel meg.

Üdv: Freya jósnő

 
Megjelent: 1245 alkalommal

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.