Ezoterikus önbizalom

Értékelés:
(0 szavazat)

Ezoterikus önbizalomAz a gyanúm, hogy az ezoterikus, spirituális emberek sokkal érzékenyebbek. Önbecsülésük, önbizalmuk – talán az érzékenyebb aurának köszönhetően – nagyobb támogatásra szorul materialista társainkhoz képest.

Önbizalom sikerlistával

Ez egy általam gyakran javasolt technika és az ügyfeleim részéről nagyon jók a visszajelzések. De komolyan kell venni, és csinálni.

Lehet, hogy már nagyon sok sikertelen élmény kacsingat vissza rád a múltadból, így valószínűleg nem szívesen tekintesz vissza. Most mégis arra kérlek, tedd meg! Kezd el végig pásztázni az emlékeidet, és keress olyan emlékeket, ami örömmel tölt el. A legkisebbeket is!!

Vegyél elő egy papírt, tollat (ezt a részt ne spórold meg, mert listát írsz, amit bármikor elő tudsz venni). Az eleje nehezen fog menni, de gyorsan belelendülsz. Gondolj a következő kérdésekre!

  • Volt kedvenc tanárod, aki gyakran megdicsért?
  • Volt olyan tantárgy, amiben kiemelkedően teljesítettél? (Lehet, egyszer te másztál fel leggyorsabban a kötélre tesi órán, valamilyen versenyen eredményt értél el, szépen rajzoltál és kirakták a falra, stb.)
  • Nehezebb élethelyzetet sikeresen megoldottál (kimásztál egy anyagi csődből, felálltál egy válásból)
  • Munkahelyek (megdicsért a főnök, kedveltek a kollégák)

Ha nehezen tudod felidézni a sikerélményeket, kérd meg a párodat, anyukádat, barátnődet, gyermekedet, hogy meséljék el néhány jó tulajdonságodat.

A listán minél több sikerélményt soroljál fel, majd tedd el, és alkalom adtán vedd elő. Az ilyen apró dolgok nagyon sokat segítenek az önbizalom fejlesztésében.

Freya életvezetési tanácsadó

 
Megjelent: 582 alkalommal

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.