Párkapcsolati tanács férfiaknak

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)

Párkapcsolati tanács férfiaknakKapcsolatod láthatatlan veszélyforrása: a titkok.

Nem kell velem egyet érteni, de úgy hiszem, ha őszinte, jól működő párkapcsolatot szeretnél, akkor nincsen köztetek helye titoknak.

Most nem olyan titkokra gondolok, amiket mások bíztak rád. (Példának okáért: én életvezetési tanácsadó vagyok, rengeteg ember életét, problémáját, titkait ismerem meg nap, mint nap, de szigorú titoktartási kötelezettségem van, és nem adhatom ki a férjemnek mások gondolatait.)

Olyan információk visszatartására gondolok, amikről érzed, hogy a párodnak illene tudnia.

Az elhallgatással persze hónapokra, akár évekre is elodázhatod a problémákat, de közben, minden egyes titokkal láthatatlan falat építesz.

De miért is titkolózunk a párkapcsolatunkban?

Általában 2 fő oka van:

1, Egy kellemetlen helyzet elkerülése

Tettél valamit, történt valami, amire nem vagy büszke, és itt most nem csak a hűtlenségre gondolok. (Pl: egy megtörtént esetben a férj elment kiruccanni a haverokkal, asszony otthon a gyerekekkel. Mentek, mendegéltek, majd egy night clubba betértek – ez ugye családos embernél nem szép dolog – ahol nem okozott nehézséget súlyos tízezreket otthagyni. Ebben az esetben a férj kénytelen volt beszámolni a történtekről, mert a pénzzel máshogy nem tudott elszámolni. Így is csak a felét vallotta be első körben.

2, Konfliktuskerülés

Elsőre ez egy jó békefenntartási stratégiának tűnhet, hiszen ha nem vallod be, hogy vaj van a fejeden, akkor ki lehet kerülni a konfrontálódást a pároddal. Persze ez csak egy látszólagos siker, egy idő után belefáradsz a színészkedésbe, és mivel ez egyszer már működött, egyre gyakrabban fogsz ehhez az eszközhöz nyúlni.

Olyan párkapcsolatban élsz, amilyenben akarsz. Mindenkire rábízom, milyen életet akar élni, de a titkok, a ki nem mondott szó, előbb-utóbb vámot fog szedni.

Őszinte kapcsolat a pároddal, akire az életedet is rá mered bízni, és viszont, vagy egy megjátszott, agyonhallgatott élet. Ráadásul, ha csak évekkel később derül ki a titok, sokkal nagyobbat fog robbanni. A döntés a te kezedben van.

Freya életvezetési tanácsadó

 
Megjelent: 428 alkalommal

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.