Mikor érdemes szerelmi kötést kérni?

Mikor érdemes szerelmi kötést kérni?

Gyakran tapasztalom, hogy akkor fordulnak hozzám kötésért, amikor már ég a ház, mert kiderült, hogy a másik fél megcsalja, vagy már el is hagyták. Pedig ezeknek a történéseknek mindig vannak előzményei.

A kapcsolat elején a rózsaszín köd mindent beborít. Boldogság van, úgy érzed megtaláltad a másik feledet, még a gondolataidat is kitalálja. Aztán az unalmas hétköznapok, vagy az állandó rohanás miatt elfelejtkezel arról, hogy a kapcsolatért tenni kell. Pedig a szobanövényeket megöntözzük minden héten, de azt elfelejtjük, hogy ha a kapcsolatunkat nem tápláljuk, akkor ugyan úgy elpusztul, mint a virág. Egyszer csak azt kérdezed magadtól, hogy "Úristen, hogy jutottunk ide, éppen mi"?

A megoldás itt is az, ami sok más esetben, hogy már kezdeti stádiumban ismerjük fel a jeleket.

  1. Már nem figyeltek egymásra
    Párod már nem érdeklődik, hogy mi történt veled az nap, a beszélgetések lekorlátozódnak a "mit főzzek holnap" és a "mi volt a gyerekkel az iskolában" kérdésekre.
  2. Gyakori veszekedés
    A vita önmagában fejleszti a kapcsolatot, de ha egyre gyakrabban nem értetek egyet, és nem zárul kompromiszummal a veszekedés akkor baj van. Emellett, ha kiabáltok egymással és még lekezelően is viselkedtek, hamar ki fog aludni a pislákoló láng.
  3. Elmagányosodás
    Már nincsenek közös programok, elmúlik az intimitás, a barátok előbbre valók, mint a társad. Mintha egy idegennel élnél együtt.

Amannyiben ezeket tapasztalod, első a kommunikáció, de jusson eszedbe, hogy egy időben elkezdett szerelmi kötés sok esetben vissza tudja fordítani az elhidegült partnert. Mert minél hamarabb elkezdjük, annál jobb eredményt fogunk elérni.

Freya