Milyen mágiák vannak?

A mágiákat alapvetően 4 csoportra tagoljuk.


Az első és egyben legismertebb a boszorkánymágia. Ezt ismerik a legtöbben, mert tele van vele a világháló. Amikor arról olvasol, hogy teliholdkor mit is csinálj, meg milyen színű gyertyát gyújtsál, esetleg készíts bájitalt, akkor az mind a boszorkányok ősi hagyományaira épít.


magia 1


A második kevésbé elterjedt varázslat, az energetikai mágiák köre. Alapvetően minden mágia mozgat meg valamennyi energiát, de ez a csoport kimondottan csak az energiákra összpontosít. Éppen ezért hatékonyabb, mint a boszimágia.


A harmadikat mindenki ismeri, hiszen a hollywood-i filmeknek köszönhetően nagyon elterjedt és széles körben ismertté vált a vudu mágia. Alapvetően ez egy afrikai vallás – ahogyan a boszorkányságnak is több országban bejegyzett egyháza van – de szeánszait, miszticizmusát sok mágus megtanulta Európában is.

voodoo mágia

Külön csoportot képez az angyalmágia, amely – ahogyan az a nevében is benne van – angyali segítséggel, útmutatással végzett varázslat.


Minden eset egyedi, ezért fontos előre megvizsgálni, hogy melyik mágiát válasszuk a siker érdekében, és ha szükséges, akkor egyszerre többet is érdemes párhuzamosan elvégezni.


Freya