Miért nem a jósnők nyerik a lottó ötöst?

Miért nem a jósnők nyerik a lottó ötöst?

Biztosan ismersz néhány jósnős viccet te is. Főleg a bulvár sajtókban és a szkeptikus fórumokon tűnik fel ez a kérdés leggyakrabban, hogy miért nem a jósnők nyerik meg a lottó főnyereményt?

Először is: mivel ritkán írják ki a nyertes nevét, foglalkozását, ezért nincsen semmilyen használható statisztikai adatunk arra nézve, hogy vajon hány jósnő volt a nyertesek között. ☺

Másodszor: nagyon meglepődnék, ha megtudnám, hogy spirituális szakemberek lottóznak, nyereményjátékokban vesznek részt. Hogy miért?

Mert egész egyszerűen tilos.

Azok számára, akik az ezoterikusok (beavatottak) ösvényére lép, nem ajánlott semmilyen szerencsejáték (meg még sok minden más sem), mert az ember lánya nagyon hamar egy szenvedélybetegség kellős közepén találja magát.

De alapvetően senkinek nem ajánlom, hogy kísértse a szerencséjét.

Sokan befektetésnek tekintik a havonta kiadott kisebb összegeket, a majdani óriási nyeremény reményében. Ezért a pici esélyért képesek sok kis kaparós sorsjegyet, szerencsejáték szelvényeket vásárolni, de valójában a hosszú évtizedek alatt részletekben majdnem egy főnyeremény árát fizetik be az államnak.

A másik lehetőség, hogy valaki tényleg nyer egy nagyobb összeget, de a statisztikák elég lelombozó képet festenek erről az eshetőségről.

Külföldi statisztikák szerint, a lottónyertesek 99%-a két éven belül nemcsak elherdálja egész nyereményét, hanem el is adósodik. Sőt, többségüknek a magánélete is összeomlik, nem ritka az önkézzel véget vetett élet sem.

Magyar vonatkozásban statisztikák nem születtek – főleg a nyertesek anonimitása miatt – egyedül dr. Tóth András pénzügyi tanácsadó egyik könyvében találtam a hazai viszonylatokhoz támpontot. Ő három lottónyertessel került kapcsolatba munkájából adódóan idáig, ebből kettő másfél év alatt elszegényedett, és a harmadik sem a legjobban muzsikál. Ebből kifolyólag alátámasztva érzem, hogy a külföldi statisztikákat Magyarországra vetítve is elfogadhatjuk.

Tudom, te most azt gondolod: ááá, velem ugyan nem...én tudnék azzal a pénzzel mit kezdeni...

Valószínűleg mindenki ezt hiszi, még Billie Bob Harrel is, aki azt írta búcsúlevelében, mielőtt fejbe lőtte magát: „Azt, hogy nyertem a lottón, a legrosszabb dolog volt, ami valaha is történt velem”.

Harmadszor: a kártyajóslás nem is nagyon alkalmas a lottózásra, mert nagyon sok pakli számokat nem tartalmaz. Persze az előfordul, hogy a hozzám fordulók megkérdezik, hogy érdemes-e kisebb összegben játszaniuk, ezt nagyon jól megválaszolja a Tarot kártya.

Legutóbb egy kliensem, aki lottózóban dolgozik, megkérdezte, hogy játszhat-e kicsiben továbbra is. A kártya azt mutatta, hogy minden probléma nélkül, mert képes lesz kontrollálni a játékot, és nem fenyegeti egy szenvedélybetegség kialakulása.

Summa summarum: egy spirituális szakember – ha komolyan gondolja a hivatását – ne bonyolódjon szerencsejátékokba. De, ha te szeretnél időnként játszani, tudok rá válaszolni, hogy belevágjál-e, vagy inkább hagyd abba, mert nem fogsz tudni megállni a lejtőn. Én még sosem éltem a szerencsejátékok adta lehetőségekkel, és bízom benne, a kollégáim is hasonlóan nyilatkoznának.

Remélem megválaszoltam a kérdést, hogy miért nem a jósok viszik haza a lottó ötöst.

Freya életvezetési tanácsadó, Tarot sorselemző

Problémamegoldás Tarot kártyával, online jóslás, szerelmi jóslás
életvezetési tanácsadás, mágia
Freya jósnő - Székesfehérvár © 2016 - 2023
telefon: 06 30 592 0954
e-mail: freya@freya-joslas.hu

adatkezelés nyilvántartási szám: NAIH-99614/2016
adószám: 53186865-1-27