Az ezoterikus gondolkodók táborába tartozol?

Biztos, hogy az ezoterikus gondolkodók táborába tartozol?

Az ezoterikus gondolkodók spirituális úton szeretnének járni. Ebben bőséges segítséget találnak, hiszen számos weboldal, folyóirat és könyvek tömkelege próbálja a spirituális igazságokat meg és félre magyarázni.
Ha belépsz egy ezoterikus boltba, ma már tömegesen találsz spirituális kellékeket – füstölőket, ingákat, könyveket, gyertyákat – a fogyasztói társadalom elvárásainak megfelelően, mert ma már minden erre épül. Angyalkártyából legalább 8-féle. Fogalmam sincs, Mihály angyalkártyából miért van 3 fajta.

Egy vendégem egyszer szóvá tette, hogy ő az egyiptomi Tarotból szeretne jósoltatni. Az igazság az, hogy teljesen mindegy, milyen jelkép rendszerből merített Tarot lapokat használunk. Az egyiptomi, macedón, kozmikus vagy Rider csomagok ugyanazokat a szimbólumokat tartalmazzák, csak más szempontból jelenítik meg. Aki értelmezi, az mindegyik pakliból látni fogja a megoldásokat, mert az értelmezése ugyanaz. Az Uralkodó archetípusa nem fog más jelentéssel bírni csak azért, mert a perzsa királyokkal szimbolizál.

Ebből is látható, hogy nincsen szükség millió fajta jóskártyára vagy füstölőre.

Ezoterikus materializmus

Az embereket fogyasztásra ösztönző materialista világban szinte természetes, hogy az ezo világ is megfertőződött. Sokan hiszik el, hogy 1-2 hétvégi tanfolyamtól, néhány könyv elolvasásától ráléptek a spirituális útra. De ez tévedés!

Mire van szükséged?

A helyes ezoterikus ösvényen járni nem egyszerű. Először saját magadban kell rendet teremtened. Tisztában kell lenned saját vágyaiddal, céljaiddal, önmagaddal. Ha a mindennapjaidban sincsenek célok, akkor mit gondolsz, az út végén mi vár majd rád?

Nagy baj, ha fordítva ülöd meg a lovat. Az ezoteria ösvényén csak akkor lehet haladni, ha már a földi dolgaidat elkezdted rendbe rakni.

Nem érdemes belső gyermek tanfolyamokat végezni, ha nem rendelkezel a megfelelő erkölcsi értékekkel és elutasítod Isten létezését. Divatos manapság az „Univerzum” és ehhez hasonlatos melléktermékekkel átkereszteli Istent, de ha a nevét sem akarod kimondani, akkor még messze vagy a helyes ezoterikus gondolkodástól.
Mert valójában mit is jelent az ezoteria? Erről írok legközelebb.

Üdv: Freya

Problémamegoldás Tarot kártyával, online jóslás, szerelmi jóslás
életvezetési tanácsadás, mágia
Freya jósnő - Székesfehérvár © 2016 - 2023
telefon: 06 30 592 0954
e-mail: freya@freya-joslas.hu

adatkezelés nyilvántartási szám: NAIH-99614/2016
adószám: 53186865-1-27