Ji Csing jóslás

Ji Csing jóslás

Sokan kértétek, hogy ne mindig csak a Tarot jóslásról írjak. Van az a mondás, hogy minden szentnek maga felé hajlik a keze, és ebben az esetben ez különösen érvényesül. Ha úgy döntesz jóslásra adod a fejedet, magyarul jósnő szeretnél lenni, akkor az alap, hogy az összes jóseszközzel megismerkedsz.

Jóslás és jóseszközök

Tehát az összes jóskártyával – cigány, lenormand, Tarot, angyalkártya – emellett a rúna, kávézacc, Ji Csing, falevél jóslással a teljesség igénye nélkül. Miért szükséges ez? Miért nem elég egyet megtanulni és csinálni?

Mert a jóseszköz választja a jósnőt, nem pedig fordítva. Érezni fogod, hogy melyik kártya kell neked, melyik áll közel hozzád.

A Ji Csing alapvetően azért nem tetszett annyira sohasem, mert nem tud olyan egyértelmű válaszokat adni, mint a Tarot kártya. Ettől függetlenül érdekességnek jó, és ha van rá lehetőséged próbáld ki, hiszen a Ji Csing a Változások könyve, Kína 5 szent könyvei közül az egyik. A hagyomány a mitikus Pao-hszi császárnak tulajdonítja, Kína az ő idejében vált szellemi és kulturális központtá.

A régi, (és mai) kínai emberek hittek abban, hogy a jövő megfejthető. Ennek ellenére a Ji Csing nem a jövődbe enged betekintést, hanem csak javaslatokat tesz a személyes utaddal kapcsolatban. Azt állítja, hogy a valóság szüntelenül változik, a két erő, a Jin és a Jang együtthatása miatt.

A Változás könyve a 64 szent jel magyarázatának könyve. A jóslás alapjait a 8 féle trigram alkotja. Minden trigram egy-egy alapjelentést hordoz. A trigramok kombinációjából jön létre a 64 hexagram, melyek a világ rejtett alap összefüggéseit tárják fel. A Ji Csing szerint a tér 8 alakkal bír: menny, föld, víz, szél, mennydörgés, tűz, hegy, harmat. Ezek az alapok. A trigramok pontos jelentését, ha vásárolsz egy jóskönyvet, megismerheted. Ha ezeket megtanulod, képes leszel a hexagramokat megérteni, és hasznos válaszokat kapni az életed különböző területein.

Szeretettel: Freya életvezetési tanácsadó

Problémamegoldás Tarot kártyával, online jóslás, szerelmi jóslás
életvezetési tanácsadás, mágia
Freya jósnő - Székesfehérvár © 2016 - 2023
telefon: 06 30 592 0954
e-mail: freya@freya-joslas.hu

adatkezelés nyilvántartási szám: NAIH-99614/2016
adószám: 53186865-1-27