Lejárt a jósnők ideje?

Lejárt a jósnők ideje? – avagy a Tarot jóslás másként

Érdekes és felkapott téma napjainkban a Tarot jóslás, megannyi megosztó véleménnyel. Leginkább három táborra oszlik a népesség. A szkeptikusok tábora támadja az ezoterikus tanokat a materialista tudományok minden eszközével. Nem létezik a távgyógyítás, a mágia pénzlehúzás, a szakértők népes tábora – jósnők, asztrológusok – csak szemfényvesztő mágusok....és tényleg, a szakma felhígulása látszódik saját tapasztalatom szerint is.

Vannak akik elsajátítják valamelyik jóskártya, pl: a Tarot jóslás ismeretét néhány hónap alatt, és már szakemberként hirdetve magukat jóhiszemű embereknek adnak spirituális tanácsokat. Aki azt gondolja, hogy ennyire egyszerű, az mélységesen téved, és nem kell csodálkozni ha a „jósszakma” a sok kóklernek köszönhetően el fog tűnni a süllyesztőben. De tényleg ez lesz? A Tarot jóslás és az egész ezoterikus műfaj csak egy áldozat lesz a kamujósok és szkeptikusok oltárán?

Kiraktam a Tarot kártyám és a válasz megnyugtató, a szkeptikusok bánatára az ezoteria iránt érdeklődők tábora – igaz növekedni nem fog – de csökkenni sem, a jelenlegi érdeklődés fennmarad a szakma kontárjai pedig lemorzsolódnak az idő vaskerekén. Ezzel a Tarot jóslattal majd 10 év múlva vitába lehet szállni ha esetleg máshogy alakulnának a dolgok, állok elébe. Én hiszek a Tarot jóslásban. Nem azért mert ez a szakmám és valahogy el kell adnom magam... hanem mert több, mint egy évtizedes tapasztalatom ezt sugallja.

A népesség másik tábora, akinek már van ezoterikus tapasztalata vagy valamilyen formában már átérezte ennek a lényegét. Őket segíteni kell, hogy ne essenek bele valamilyen gyorstalpalót végzett boszorkány hálójába. Attól bizony zeng az internet, ha egy áljós hamis ezoterikus ígéretekkel csalt ki hiszékeny áldozataitól pénzt, arról viszont ritkábban cikkeznek hány embert segített ki a Tarot jóslás szorult helyzetükből.

Mint minden esetben, itt is létezik az arany középút. Akik hisznek is benne, meg nem is, vittek is ajándékot meg nem is, meg jönnének is meg, nem is....
Ők már sokat gondolkodtak, hogy kipróbálják a Tarot jóslást, de valami visszatartó erőt éreznek... ez lehet félelem az ismeretlentől, vagy, hogy ciki jósnőhöz járni, ezért inkább az ezoterikus oldalakon nézelődve online kártyapaklikból húzogatva akarnak válaszokhoz jutni. Ami alapvetően nem rossz, de olyan mélységekbe nem nyújt bepillantást, mint egy személyes Tarot jóslás.

Visszatérve a kérdésre: lejárt a jósnők ideje?
A válasz nem. Nem járok messze a valóságtól, ha azt írom, most jött el. A jósnők elsődleges feladata, hogy az ezoteriában elkötelezetteket megvédje a sarlatánoktól, a bizonytalanokat pedig segítse, hogy a Tarot jóslással csak nyernek, mert nehéz döntési helyzetekben botorság kihagyni a jóskártya segítségét, a szkeptikusoknak pedig, a szabad akarat törvénye értelmében meg kell hagyni a lehetőséget, hogy továbbra is a racionalitás időnként bepárásodott szemüvegén keresztül szemléljék a Tarot jóslás letisztult világát.

Üdv: Freya

Problémamegoldás Tarot kártyával, online jóslás, szerelmi jóslás
életvezetési tanácsadás, mágia
Freya jósnő - Székesfehérvár © 2016 - 2024
telefon: 06 30 592 0954
e-mail: freya@freya-joslas.hu

adatkezelés nyilvántartási szám: NAIH-99614/2016
adószám: 53186865-1-27