Létezik a szabad akarat?

Létezik a szabad akarat?

Az ember egyedülálló lény a földön.

Az állatok – velünk ellentétben – ösztöneik kielégítésére törekednek, esznek, isznak, utódokat gondoznak. Nekünk is vannak ösztöneink, amiknek Freud talán túlságosan is nagy hangsúlyt fektetett, de kaptunk racionális gondolkodást is, és ami a legfontosabb, az állandó fejlődési vágy igényét.

Az állat nem érdekelt abban, hogy megvalósítsa önmagát. Az emberben viszont él egy veleszületett isteni szikra, ami hajtja előre, válaszokat keres élete miértjeire, értelmére.

Tény, hogy egy belénk született programmal születünk le a földre, amit teljesítenünk kell. És ha letérünk az útról, akkor nem leszünk boldogok.

Akkor most nincsen szabad akarat, csak eleve elrendeltetés?
Véleményem szerint van szabad akarat, és a jelenlegi inkarnációnkban meghatározott feladatok ezt nem zárják ki, sőt, összeegyeztethetőek.

Mert igaz, hogy a számunkra kijelölt végállomás programjával születünk, de azt, hogy hogyan érjük is ezt el rajtunk múlik. Mert út az sok van, ami céljainkhoz vezethet, és mi döntésünk – ami a szabad akaraton nyugszik – hogy melyiket választjuk.

Honnan tudod, hogy helyes döntéseket hozol és a jó úton haladsz?

Onnan, hogy jól érzed magadat, elégedett vagy, és elkerülnek a komolyabb betegségek. Hullámvölgyek persze megtörhetik a harmóniát, de ez természetes, állandó boldogságérzet nincsen. Komolyabb betegségek viszont egyértelműen figyelem felhívó jelek, hogy nem az egyenes úton haladunk.

Problémamegoldás Tarot kártyával, online jóslás, szerelmi jóslás
életvezetési tanácsadás, mágia
Freya jósnő - Székesfehérvár © 2016 - 2023
telefon: 06 30 592 0954
e-mail: freya@freya-joslas.hu

adatkezelés nyilvántartási szám: NAIH-99614/2016
adószám: 53186865-1-27