Miben vagy a legjobb?

Miben vagy a legjobb? Avagy hogyan valósítsd meg a céljaidat

Alapvetően mindenki jó valamiben. Emlékszel még az osztálytársaidra, amikor iskolába jártál? Csilláról mindenki tudta, hogy jó matekos, a Feri meg a legjobban felelt történelem órán. Szilvi nagyon szépen rajzolt és szépen énekelt. És persze ott voltak a kitűnők, akikre irigykedett a fél osztály, mert úgy tűnt, nekik mindegy, hogy humán vagy reál, vágták mindegyiket. Te miben voltál jó?

Ha most az jut eszedbe, hogy semmiben, mert egy átlagos négyes rendű tanuló voltál, akkor tévedsz. De nem a te hibád, hanem a magyar oktatási rendszeré, ami minden nebulóból elit tanulót akar nevelni. Hiába rajzol szépen a matekból hármas Ubulka, a szülei nem rajzszakkörre, hanem matematika korrepetálásra járatják. Mert nem az a fő prioritás, hogy önbizalomtól duzzadó, önmagukat megismerő egyéniségeket küldjünk ki a nagybetűs életbe. Helyette az a szemlélet érvényesül, hogy legyünk mindenből minél jobbak, nem csoda, hogy felnőttként fogalmunk sincs sokszor arról, mihez kellene is kezdenünk az életünkkel. Mert nem tudjuk, miben is vagyunk igazán jók.

Hogyan tudhatod meg, miben vagy jó?

Papír és ceruza elő és szedd össze azokat a tevékenységeket, amiket szívesen csinálsz: kézműves, főzés, beszélgetés, mások problémájára odafigyelés, kreatív hobbi, horgászat, számítógépezés, takarítás, jó számolási képesség, rendszerezés, ékszerkészítés...
Miután megtaláltad, rá kell jönnöd, hogy ugyanazzal a képességgel több tevékenységet is elvégezhetsz; ha például jól rajzolsz, nem kell feltétlenül művésznek lenned, lehetsz divattervező, lakberendező. Innentől csak egy ugrás, hogy amiben jó vagy, azt fejleszd, kitűzd céljaidat és megvalósítsad önmagad. De mit is jelent az önmegvalósítás? Azt, hogy úgy éled az életed ahogy szeretnéd és boldog vagy.


És mi van azokkal a területekkel, amikben nem vagyok jó?

Semmi. ☺ Rengeteg energiát fecsérelünk olyan dolgokba, amik feleslegesek. Ami nem megy, ne erőltessük. Ha te egy kreatív ember vagy és egy monotonitást megkövetelő munkakörben dolgozol, akkor szinte biztos, hogy nem azt az utat járod, amit szeretnél. Amilyen gyorsan csak lehet, állítsál fel célokat, keresd meg miben vagy jó és valósítsd meg önmagad.

Üdv: Freya jósnő

Problémamegoldás Tarot kártyával, online jóslás, szerelmi jóslás
életvezetési tanácsadás, mágia
Freya jósnő - Székesfehérvár © 2016 - 2024
telefon: 06 30 592 0954
e-mail: freya@freya-joslas.hu

adatkezelés nyilvántartási szám: NAIH-99614/2016
adószám: 53186865-1-27