Ezért szorongsz a döntésektől

Ezért szorongsz a döntésektől!

A döntések életünk szinte minden percében jelen vannak.
Döntési helyzet, hogy mit vásárolj a boltban, melyik ruhát válaszd, melyik állást fogadd el, kékre vagy zöldre sminkeld a szemed reggel. Az egyszerűbbekkel embertársaink többsége megbirkózik – például, hogy milyen felvágottat vegyen a boltban, párizsit vagy paprikás szalámit – de egy olyan döntési helyzetben, ahol „nagy a tét”, az átlagos magyar nők elbizonytalanodnak. Pedig csak egy választásról van szó. Vagy mégsem? A döntés határidőhöz van kötve, míg ha csak választanunk kell, van időnk mérlegelni. Miért is olyan nehéz dönteni?

Sokszor látszik egy döntés, egy választás következménye már előre. De a döntés mindig lemondással jár, az egyik lehetőséget el kell engedned. Mivel ez nagyon nehéz, ezért a halogatás eszközéhez fogsz nyúlni. Majd holnap elmondod neki... Majd jövő héten ismét átgondolod... De ne felejtsd el, a „nem dönteni” is egy döntés, és ha te nem döntesz, majd az élet dönt helyetted.

 

Miért nehéz a döntés

Egy példa: szerelmei háromszögben élsz, van egy férjed meg egy szeretőd. Gondolkodsz, melyiket válaszd. Ez miatt folyamatosan szorongsz, mérlegelsz, de nem döntesz. Mert az egyik mellett ott az anyagi biztonság, a másikkal meg jó a szex. Hogyan kellene helyesen dönteni? Jusson eszedbe, hogy ha a számodra kielégítő, megfelelő házastárs mellett élnél, akkor nem jött volna a harmadik, és nem kerültél volna döntési helyzetbe. Biztosan jó a pöcegödörben ücsörögni – mert meleg, biztonságos, és különben is megszoktad már, ahogy horkol – mint meghozni egy nehéz döntést? Tedd fel a kérdést, hogy miért halogatsz, miért nehéz? Ha ezekre meg van a válasz, már félig győztél, felismerted a félelmet. Most már csak szembe kell vele nézned. Mi a szorongásod tárgya? Az hogy, mit fognak szólni a szüleid egy váláshoz? Ez azt jelenti, hogy a szüleiddel való kapcsolatot kell rendezned magadban, helyre kell tenni, hogy te miért is akarsz felnőtt fejjel anyukádnak megfelelni. De ha úgy döntesz, hogy „nem döntesz”, majd mások döntenek helyetted... A szeretőd megunja a várakozást, a házastársad talál egy másik nőt magának... Te meg siránkozol majd, hogy miért nem választottál akkor, mikor még lehetett volna...
Előfordul, hogy a nagyobbik, vagy a kisebbik rossz közül kell választanod, vagy teljesen kilátástalan egy döntés következménye. Ilyenkor érthető módon fokozódik benned a szorongás, mert itt már igazán komoly a tét. Egyik munkahely sem tetszik, de döntened kell, mert kell a pénz. Családi házba költözzél vagy az olcsóbb panelba? Németet tanulj vagy oroszt, mert angolul már lassan mindenki tud? Megtartsd a babát egy nehéz anyagi helyzetben, vagy inkább a terhesség megszakítás a kisebbik rossz?
Nincs általános szabály, hogyan kell helyesen dönteni. Minden ember – te is – egyedi és megismételhetetlen vagy, ezért a döntéseid is azok. Csak te tudhatod, hogy neked adott helyzetben melyik döntés a helyes. Van, aki sokáig rágódik, van, aki hirtelen dönt - érzelmi vagy racionális alapon - teljesen mindegy, egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál. Egy a lényeg, hogy meghozd a döntést. Ebben tud neked a Tarot kártya hathatósan segíteni.
Ha nem tudod eldönteni melyik pasit válaszd, vagy melyik munkahely lenne jobb a kettő közül, vagy érdemes- bevállalni egy gyermeket önálló szülőként; akkor neked tudok segíteni. Keress engem, segíteni fogok, hogy a legjobb döntésed hozd meg.

Problémamegoldás Tarot kártyával, online jóslás, szerelmi jóslás
életvezetési tanácsadás, mágia
Freya jósnő - Székesfehérvár © 2016 - 2024
telefon: 06 30 592 0954
e-mail: freya@freya-joslas.hu

adatkezelés nyilvántartási szám: NAIH-99614/2016
adószám: 53186865-1-27