Tarot kártya jóslás, mint okkultizmus

Tarot kártya jóslás, mint okkultizmus

A Tarot kártya jóslást évszázadok óta használja az emberiség, általában arra a két dologra, ami kell: önismeret és jövőbelátás. Nem is olyan régen történt, úgy a 60-as években, hogy a keresztény egyház ronda lejárató sajtókampányt folytatott a Tarot kártya jóslás, és úgy általában a különböző jóseszközök ellen. Gonosznak, végzetesnek bélyegezték, sötét okkultista tanokkal hozták összefüggésbe. Az esemény pikantériája, hogy a Tarot kártya jóslás és az ezoterikus tanok mindezek ellenére pontosan az elmúlt 30-40 évben váltak igen népszerűvé. A legkeresettebb jóseszköz pedig – érthető módon – a Tarot kártya lett.

Akkor most a Tarot kártya jóslás ördögtől való?


A Tarot kártya nem kísérteties és nem is gonosz, kivéve, ha a felhasználója, a kártyavető az. De tény és való, az okkult tudományokhoz soroljuk.

Az okkultizmus a természetfeletti erőkkel és a szellemvilággal kapcsolatos ismereteket foglalja össze. Tárgykörébe tartozik az asztrológia, mágia, kabbala, a Feng Shui és a különböző jóseszközök használata. Ha többet szeretnél róla tudni, itt körülnézhetsz. 
Az már szemlélet kérdése, hogy az ezoteriát hogyan ítéljük meg. Elutasítjuk, vagy felhasználjuk a benne rejlő lehetőséget. Ne hagyd magadat befolyásolni, döntsél saját értékítéleted alapján.
Katona Tamás katolikus pap véleménye szerint „az okkultizmus nem istenközpontú, hanem bizonyos szempontból démonközpontú”. Sőt, minél jobban belevonja magát valaki az okkult tevékenységbe, annál nagyobb eséllyel lesz megszállott. Az egyház jelenleg is küzd a Tarot kártya jóslás és az összes „ezoterikus mese” ellen. Itt tudsz utána olvasni

Mi lesz azokkal, akik Tarot kártya jóslással foglalkoznak?

Én már régóta művelem ezen tevékenységet, és nem vettem észre magamon, hogy:

  • bármilyen démon megszállt volna
  • elveszítettem volna az Istenbe vetett hitemet

Nem állok kapcsolatban semmilyen ördöggel, démonnal, még a mágikus folyamatokat is angyali segítséggel végzem.

Valószínűleg jót tenne az okkultista tanok pártfogóinak és ellenzőinek, ha lefolytatnának egymással egy kerekasztal beszélgetést. Lehetőleg tényekkel alátámasztva. Esetleg megtanítani a papokat a Tarot kártya jóslásra. Mi bajuk lehet belőle? Démoni erőkkel nem fognak találkozni, de biztosabb önismeretre tennének szert és döntési helyzetekben is lenne mihez fordulniuk. Például mindjárt a legelején. Amikor úgy döntenek, hogy a papi hivatást választják. Érdemes lenne rádobni egy Tarot kártya lapot, hogy a megfelelő utat választották, vagy esetleg testhezállóbb lenne számukra egy másik életpálya.

A hiba az egyház hozzáállásában van. Amíg nem ismerik a tolerancia fogalmát, nem hajlandóak elfogadni, megismerni a máshogyan gondolkodók világát, addig nem lesz párbeszéd, sem elfogadás, csak harc.

Üdv: Freya jósnő

Problémamegoldás Tarot kártyával, online jóslás, szerelmi jóslás
életvezetési tanácsadás, mágia
Freya jósnő - Székesfehérvár © 2016 - 2023
telefon: 06 30 592 0954
e-mail: freya@freya-joslas.hu

adatkezelés nyilvántartási szám: NAIH-99614/2016
adószám: 53186865-1-27