A jósnő is szokott főzni... Van egy nagy üstöm a konyha közepén, hatalmas vasfazék mindig ég alatta a tűz. Általában leves fortyog benne, az egész család szereti a boszi főztöt. A polcomon rengeteg fajta fűszer sorakozik, megtalálható minden, amire egy jósnőnek szüksége van.
Varangybőr, kobrafog, menyét farok, darázsszív, fürgegyík farka, szárított keresztes pók. Persze a modern jósnő már a hűtőben tartja a könnyen romlandó anyagokat, ilyen a békanyál vagy a disznószem. Az ősi recepteknek megfelelően beledobálom a hozzávalókat az üstbe, gyakran megkevergetem, és ha elkészült tányérba merem.
Sajnos a valóságban ez máshogy működik. Ma fogalmam sem volt arról, hogy mit főzzek, gondolom ez nálad is gyakori probléma. A jósnőnek is gondolkodnia kell a napi betevőn. Ezért úgy döntöttem, hogy abból, ami otthon található összeütök egy ebédet, vegetáriánus szemlélettel. Így készült el a következő tonhalsaláta recept.
Tonhalsaláta recept
- 1 tasak gyors barnarizs (lehet fehér is)
- 2 marék mirelit borsó
- 2 marék mirelit kukorica
- 1-2 db tonhal konzerv
- 2-3 db főtt tojás
- 1 db csemege uborka
- 1 db paradicsom (elhagyható)
- 1 fél db lilahagyma
- só, bors ízlés szerint
A rizst megfőztem, majd összekevertem az apróra vágott hozzávalókkal. Kiváló egytálétel ebédre, vacsorára ez a tonhalsaláta recept. Ha tejfölt is keversz hozzá, kenyérre, pirítósra kiválóan kenhető. Gyors kaja megoldás jósnőknek, és mindenki másnak:-).
Neked milyen tonhalsaláta recepted van? Lájkold, ha tetszett.