4 tipp, hogyan éld túl a távkapcsolatot

4 tipp, hogyan éld túl a távkapcsolatot

Egyre gyakrabban szembesülök a vendégeim kapcsán, hogy menyire elterjedt egy olyan párkapcsolati forma, ami régen ciki volt, mostanra pedig a magyar szlengben önálló kifejezésben öltött testet: ők a minglik. Nem szinglik, hanem minglik. Olyan párokra utal a kifejezés, akik különböző okok miatt nem élnek folyamatosan egy fedél alatt. Lehet, hogy együtt kezdték, csak a külső körülmények – pl. munkahely – miatt döntöttek a tartós külön élés mellett. Persze, ma már olyanok is akadnak szép számmal, akik szeretik megőrizni a függetlenségüket és eleve külön háztartásra fektetik le a kapcsolatuk alapjait. Ha a megegyezés alapja kölcsönös, mi sem találhatunk benne kivetnivalót. Teljesen mindegy mi vezetett idáig, a távkapcsolat nehéz; de ha megér neked annyit, hogy érdemes fenntartani, fogadd meg a Tarot kártya tanácsát, hogy végig is tudd csinálni.

Ezek a tanácsok arra az esetre vonatkoznak, ha két ember közös elhatározásból dönt a kétlakiság mellett. Ha ez nem vonatkozik rád és azért vagytok külön, mert a pasid még nem elég érett, vagy elhidegülés miatt tartotok távolságot, akkor ne olvasd tovább.

   1. Állítsatok fel szabályokat!
    Kommunikáció! Rendszeres telefon, sms, skype. Ha együtt akartok maradni fontos, hogy folyamatosan tudjatok egymás érzéseiről, gondolatairól, egyáltalán arról, hogy mi történik a másikkal. Fontos! Nem a szenvedély csökkenése, hanem az érdeklődés elvesztése öl meg egy kapcsolatot.

   2. Bizalom
    Lehetőleg ne gyanúsítgasd meg minden héten, hogy biztos azzal a kis szőkével...Ne filózgass azon, hogy most éppen hol és kivel járkál, ne próbáld telefonon ellenőrizni. Szimplán bízz meg benne. Ha az a férfi szeret téged és fontos vagy neki, nem fog félrebarátkozni, amint meglát egy szoknyát, de ha folyamatosan féltékenységi jelenetek rendezel, előbb-utóbb elege lesz belőled. Arról meg ne is beszéljünk, hogy a féltékenység oka főleg az önbizalom-hiányban keresendő – de erről majd egy másik cikkemben írok.

   3. Közös célok!
    Ez az a pont, ami nélkül nem fog működni. ☹ Határozzátok meg, hogy ez a szakasz meddig fog tartani az életetekben. Mi a cél? Mit akartok elérni? Egy külföldi munka, amig kifizetitek a lakáshitelt? Kutatási adatok bizonyítják, ha egy kapcsolat látja a kényszer távolság végét, 60%-kal nagyobb eséllyel maradnak együtt. Vagy arra kell a pénz, hogy lakást vegyetek és összeköltözzetek? És utána összeköltöztök, összeházasodtok? Határozzátok meg a céljaitokat és akkor elkerülhetőek a csalódások. Arra ne építs, ha a pasid azt mondja, hogy majd meglátjuk mi lesz, kicsit kimegyek hentesnek Ausztriába, lehet még téged is kiviszlek... Ez vicc..

    távkapcsolat
   4. Szexhiány
    Hát, ez egy elég gázos téma... Mert ugye a pasik könnyebben elcsábíthatóak, hiszen vizuálisak szegények, és a média is ezt sugallja. Az igazság az, ha szeret téged nem a szomszéd kertjét fogja nézegetni, hanem vágja majd a centit, mikor ölelhet át. De addig is megkönnyítheted a várakozást erotikus sms-ek, emailek, skype üzenetek segítségével. De a nagy vágyakozásban csak olyanokat ígérj, amit el is tudsz majd vállalni...

   5. Ismerd fel a veszélyes jeleket!
    Vegyétek ki mindketten a részeteket! Ne csak te utazgass hozzá fizetve a költségeket. Ha egy városban laktok vagy közeli megyében, és úgy állapodtatok meg, hogy hetente csak 3-4 napot töltötök együtt – ez gyakori manapság akkor vedd észre, ha számodra ez már nem kielégítő. Figyelmeztető jelek:
    - semmi mást nem csinálsz, csak a hívására vársz, elhanyagolod a barátaidat, családodat, munkádat, lassan ő lesz az életed értelme
    - mindig csak te utazol hozzá, vagy ha ő jön, akkor te készíted a vacsorát, mosogatsz, a gyümölcsöt learatja, de nem fektet még egy ebédet sem a kapcsolatba
    - más pasik kezdenek érdekelni, a hűség egyre nehezebben betartható ígéret... Itt gondolkodj el: vagy a kapcsolat ideje lejárt, vagy ha meg akarod tartani a pasit, még a nyitott kapcsolat jöhet szóba, persze ha mindketten beleegyeztek. De tudd, ez nem a boldogság kulcsa. Ha lélekben már el tudod viselni, hogy a pasid más nőnek kedveskedik az ágyban, akkor véleményem szerint el kell gondolkodnod kettőtök jövőjéről.

Minden rajtatok múlik. Úgy döntsetek, ahogy nektek jó. Egy a lényeg, hogy ugyanazt akarjátok. Ahogy Antoine de Saint Exupéry írta: "Nem az a szerelem, ha két ember egymás szemébe néz, hanem, ha ugyanabba az irányba tekintenek mindketten."

Üdv: Freya

Problémamegoldás Tarot kártyával, online jóslás, szerelmi jóslás
életvezetési tanácsadás, mágia
Freya jósnő - Székesfehérvár © 2016 - 2024
telefon: 06 30 592 0954
e-mail: freya@freya-joslas.hu

adatkezelés nyilvántartási szám: NAIH-99614/2016
adószám: 53186865-1-27