Asztma – a pszichoszomatika tükrében

Asztma – a pszichoszomatika tükrében

Ebben a betegségben a tüdő hörgőinek szűkületéről van szó, jellemzően a kilégzés megnyúlik. Megfelelő orvosi kezeléssel a tünetek enyhíthetőek, de oki terápia egyelőre még nem ismert. Az asztmás rohamot a beteg fulladásos rohamként éli meg, sokszor halálfélelemmel társul.

Okai:

  • elnyomott dominancia igény, a beteg tehetetlennek érzi magát, a körülötte történő dolgokat passzívan tűri el. Következésképp a rohamok olyan helyzetekben lépnek fel, ahol magát az eseményt utasítja el a beteg.
  • kielégítetlen szabadság iránti vágy, a beteg szeretné önmagát kifejezni, érvényre juttatni, de képtelen elengedni önmagát, lehet, hogy környezetének normái vagy erkölcsi akadályok korlátozzák
  • elfojtott félelmek, agresszió, ebben az esetben fel kell tenni a kérdéseket, amire csak a beteg tud saját magának válaszokat adni.
    - Mi fojtja el a lélegzetemet, mitől félek?
    - Milyen öntudatlan agresszióim vannak és hogyan kellene levezetni azokat?
    - Mit nem tudok elfogadni önmagamban vagy a környezetemben?

Ezeket a kérdéseket gondoljuk át, a válaszokat pedig írjuk le egy papírra és kezdjünk dolgozni önmagunkon. Tanuljuk meg elfogadni önnön valónkat, ideje feladni a hadakozást, a védekező magatartást olyan körülményekkel szemben, amire amúgy sincs ráhatásunk. Az asztma arra szólít fel, hogy induljunk el a befelé vezető úton, mert ott, miután szembenéztünk félelmeinkkel, nyugalomra és biztonságra lelünk.
Holnap a gyomorfekélyre vetünk néhány pillantást, tarts velem.

Problémamegoldás Tarot kártyával, online jóslás, szerelmi jóslás
életvezetési tanácsadás, mágia
Freya jósnő - Székesfehérvár © 2016 - 2024
telefon: 06 30 592 0954
e-mail: freya@freya-joslas.hu

adatkezelés nyilvántartási szám: NAIH-99614/2016
adószám: 53186865-1-27