A bundás kenyeret általában mindenki szereti, főleg a gyerekek. De ha már unalmassá kezd válni, meg lehet kicsit bolondítani. Garantáltan megeszi a legfinnyásabb gyerkőc is.
Szükséges hozzá:
- szeletelt kenyér
- vajkrém vagy sajtkrém
- sonkaszeletek
- fűszerek ízlés szerint
- paprika vagy paradicsom
- gomba (konzerv)
- petrezselyem (én fagyasztottat használtam, ebből kicsit több kell, mint a frissből, de ha nem szereted elhagyható)
- reszelt sajt (elhagyható)
A kenyér szeletkéket sodrófával kinyújtod, vigyázva, hogy el ne szakadjon. Megkened vakrémmel vagy sajtkrémmel (ezt ízlés szerint fűszerezheted, pl: pirospaprikával, borssal, petrezselyemel ), ráhelyezel 1 szelet sonkát mindegyikre, középre pedig egy vékony szelet paradicsomot, vagy TV paprikát tegyél. Mehet még rá egy pici gomba, és ha nagyon gazdagon akarod néhány szem csemege kukorica is feldobja. Ezután feltekered, foggpiszkálóval vagy hústűvel megtűzöd, tojásba forgatod, kókuszzsírban megsütöd. A végén egy kis reszelt sajttal meghinted, amint ráolvad, tálalod is.
Kiváló gyors reggeli, de vacsoraként is megállja a helyét.