Ezoterikus vallás – létezik?

Ezoterikus vallás – létezik?

Ahogy már többször kifejtettem az ezoterikus gondolkodás legelső lépcsőfoka nem egy önismereti tanfolyam elvégzése, hanem az erkölcsös élet kialakítása. Buddha parancsai – ne ölj, ne lopj, ne törj házasságot, ne hazudj – korrelálnak a mózesi kőtáblákkal, ezek betartására kell törekednie minden embernek.

Az ezoterikus út következő lépcsőfoka

A hit felélesztése, elfogadni Isten létezését. Lehetőleg kerüljük az univerzum, természet és egy „isten-szinonímákat”. Kezdetnek szoktam ajánlani, amikor valaki ezoterikus ösvényre lép, hogy használhatja ezeket a fogalmakat, amíg eljut arra a szintre, hogy ki tudja mondani és át tudja érezni az Isteni jelenlétet.

Egy fontos ezoterikus kérdés

Hogyan képzeljük el Istent? A viccekben „öreg kaporszakállúnak” emlegetett ősz hajú idős atya figurát hanyagoljuk. Így a keresztény egyházak szokták ábrázolni valószínűleg azért, hogy az emberi fantázia könnyebben elképzelje, közelibbnek érezze.

Persze ez a profán ábrázolás a középkori embernek kiválóan megfelelt, de a mai kor emberében kétségeket támaszt. Jogosan.

Isten nem öreg bácsi/nő, nem is emberi természettel megáldott Zeusz, hanem egy energia halmaz. Ezoterikus körökben szeretet energiának hívjuk.

Amikor hozzá szólsz, ébreszd fel magadban a szeretetet, és képzeld el, hogy ehhez a forráshoz csatlakozol, aki meg fogja adni, amit kérsz. Az Angyalok szintén ebből a forrásból táplálkoznak, ennek az energiának a kivetülései. Ha még nem alakítottad ki magadban az istenképet, addig érdemes gyakran fordulni hozzájuk. Ők nem csak eljuttatják Istenhez a kérésedet, hanem ők maguk is hathatóan segítenek.

Érdemes minél hamarabb elkezdened az angyali kommunikációt, ha rá akarsz lépni az ezoterikus ösvényre. Hogy hogyan? Legközelebb leírom.

Üdv: Freya jósnő

Problémamegoldás Tarot kártyával, online jóslás, szerelmi jóslás
életvezetési tanácsadás, mágia
Freya jósnő - Székesfehérvár © 2016 - 2024
telefon: 06 30 592 0954
e-mail: freya@freya-joslas.hu

adatkezelés nyilvántartási szám: NAIH-99614/2016
adószám: 53186865-1-27