Tudod mi az a karma?

Tudod mi az a karma?

Sokszor hallani ezt a szanszkrit eredetű szót egyéb összefüggésekben. Karmikus kapcsolat, karmikus történés, ez a karmám, ilyen a karmád... Gyakran hangzik el olyan emberek szájából, akik félreértelmezik a karma jelentését, vagy egyszerűen fogalmuk sincsen mit jelent valójában. Pedig igen egyszerű. A karma azt jelenti, mindent visszakapsz, amit adtál, jót és rosszat egyaránt. Tehát mégis helyes, ha azt mondod, ez a karmám? Nézzük meg közelebbről.

Sokan vélik, hogy a karma valamiféle végzet. De a sorsunk nincsen megírva, mi alakítjuk a folyamatos, akár napi szinten meghozott döntéseikkel. Helyesebb, ha úgy gondolunk rá, mint egyféle vonzás törvényre. Ez a törvény nagyon erős. Biztosítja, hogy minden tettünk következményekkel jár. Egy bizonyos cselekedetünk a hasonlót vonzza be. Nincs olyan, hogy egy gonosz, rosszindulatú viselkedés megtorlatlan marad, hiába is reménykednek ebben sokan, de a „jó tett helyébe jót várj” magyar szólás sem véletlenül terjedt el a köztudatban. Ha dühös vagy és folyton csak negatív energiák járnak át, akkor állandó agresszióval fogsz találkozni. De ha szeretetet árasztasz magad körül, az ebből származó pozitív energia hálója fenntart és a karma törvénye szerint visszakapod a mostani vagy következő életedben.

Nem mindig büntet

Mindenki hibázik néhányszor és olyan ember sem született még, aki nem érzett egy csepp irigységet a „szomszéd kertjét” látván. Akkor ezt is visszakapjuk? Szerencsére a karma okos, életünkben mérlegként viselkedik. Nem egy gonosz szellem, aki húzza a strigulákat a fejünk fellett és alkalom adtán lecsap. Ha folyamatosan a jóra törekszünk, sorozatos pozitív cselekedeteinkkel a karma helyreáll, hiszen ezzel mi magunk billentettük egyensúlyba a mérleget, a korábbi bűnöket a sok jóval ellensúlyozni tudjuk. Természetesen vannak égbekiáltó bűnök – gyilkosság, mások testi, lelki kínzása – amiért még életünkben megkapjuk a büntetésünk. Hogy hogyan? Amikor alkalom a nyílik rá az életünkben, a karma lecsap. Nem feltétlenül kapjuk vissza ugyanazt a cselekedetet, amit konkrétan elkövettünk, de a súlyossági foka megegyező lesz.

Karmikus kapcsolatok

Igen, van ilyen. Gyakorlatilag minden családra igaz. A karma törvénye szerint az egy családban születő emberek között erős karmikus kapcsolat áll fenn. Azért kerülnek egy helyre, mert „adósai” egymásnak. Vagy az előző életben elkövetett hibát kell helyrehozni, vagy valamit tanulniuk kell egymástól. Nem véletlen, ha egy nehézfejű munkatársat könnyebben elviselünk, mint egy testvért vagy anyát. Ha ebben az életben nem sikerül a karmikus feladatot végrehajtanunk, akkor a következő megtestesülésünkben újra szembe találjuk magunkat a feladattal. ☺ Ha például nem voltál jó anya, lehet, hogy saját lányod gyermekeként születsz ujjá, aki a tőled kapott rossz anyai mintákat adja majd neked át. A párkapcsolatokról ugyanez elmondható. A „se veled, se nélküled” helyzetek, szinte kivétel nélkül karmikus kapcsolatok, ahol egy karma blokk oldással jó eredményeket lehet elérni.

Mit tegyünk?

Ne féljünk a karmától. Próbáljuk meg a negatív vágyakat kiszorítani az életünkből és jusson eszünkbe mindig, a döntéseinkért mi magunknak kell felelősséget vállalni. Ha rossz döntést hoztunk, vállaljuk fel és próbáljuk helyrehozni; ezt a karma meg fogja hálálni.

Üdv: Freya

Problémamegoldás Tarot kártyával, online jóslás, szerelmi jóslás
életvezetési tanácsadás, mágia
Freya jósnő - Székesfehérvár © 2016 - 2024
telefon: 06 30 592 0954
e-mail: freya@freya-joslas.hu

adatkezelés nyilvántartási szám: NAIH-99614/2016
adószám: 53186865-1-27